miercuri, 3 august 2011

Fagaras. Din nou. Mereu.

Ma simt in zona lacului Capra din Fagaras ca intr-un loc binecuvantat.
Nu este doar accesibilitatea locului unde ajungi la maxim o ora de la Balea, ci mai curand izolarea (relativa) creata de Saua Capra.
Daca iei fiecare poiana la rand, dincolo de cararile obisnuite si marcate, ai surpriza sa descoperi perspective noi intr-un loc pe care il credeai cunoscut ca in palma.
Vanatoarea lui Buteanu, abordata pieptis pe la dreapta lacului Capra, cum te uiti spre varf, nu pe cararea care vine din Saua Capra, este varful de pe care vezi perfect, ca de nicaieri din alta parte, atat Moldoveanu cat si Negoiu.
Tot aici, bujorul de munte parea omniprezent, culoarea lui rosie inveselind nuantele de gri, verde si albastru din prejur.


Spre Podragu, un ciopor de capre, stateau pe zapada, in speranta ca se vor racori nitel, intr-o zi in care temperatura la campie se apropiase de patruzeci de grade.

Fagarasul ramane acel loc care musai trebuie vizitat in fiecare an; altfel dorul care te cuprinde te va mistui intreg anul, fara sa stii ce anume te macina. Este locul in care cele patru zari (sudul luminos, nordul podisului transilvanean, estul Moldoveanului si vestul Negoiului si al apusului de soare) se ingeamana intr-o singura panorama.

Mai multe la: Fagaras Iulie 2011

4 comentarii:

  1. Ma puse necuratu sa ma uit la pozele tale din Fagaras si acum m-a apucat un dor de duca de nu-ti vine sa crezi. Anul acesta m-am cam lasat pe tanjala cu iesitul la munte, cel putin in prima jumatate, dar sper sa recuperez acum in toamna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca te apuca dorul de duca imediat dupa ce te-ai intors din concediu, inseamna ca trebuie sa schimbi proportia intre munca si distractie... De exemplu sa muncesti trei luni pe an si sa te plimbi noua... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine ar fi, doar ca ultima data cand am verificat nu castigasem la loto premiul cel mare. :| Apropo ce zici de un Malaiesti in ultimul weekend din August?

    PS: de mersul la munte nu o sa ma "vindec" niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vorbim. Noi oricum mai iesim cu cortul.

    RăspundețiȘtergere