joi, 6 mai 2010

"Viaţa e în altă parte"

~ It is good to have an end to journey toward; but it is the journey that matters, in the end ~ Ursula K. LeGuin

Inchid de obicei repede blogurile care posteaza clip dupa clip de pe youtube...
(Shoot yourself - Playback poa'sa faca...)
Si cum aici aveau loc doar cuvinte si imagini, nu credeam ca o sa ajunga un clip de pe youtube pe blogul meu. Ma mai linistesc cand imi dau seama ca a ajuns doar pentru muzica.
Mi-am propus de multa vreme sa caut coloana sonora de la The World Live (Earth Tv), la departare de doar doua click-uri pe youtube.
Cele cateva minute de imagini de prin diferite colturi ale lumii sunt sigur pe sufletul celor care sunt fie calatori de profesie, fie doar simpli admiratori ai apusului de soare pe o plaja stancoasa . Totul legat nu doar de startul, finalul sau rezultatul calatoriei, ci de calatorie in sine.


Calatoria este prezentul continuu.
De la pelerinajul initiatic, trecand prin Camino, pana la 'simpla' deplasare la ski in Austria, calatoria ramane undeva in bilantul vietii.


Cum scriam si acum o suta de ani pe photopoints despre calatoria relationata la trecerea dintre toamna si iarna:
Toamna este anotimpul plimbarilor hai-hui, peste dealuri, munti, pleci dintr-un loc si nu stii unde vei ajunge, de obicei intr-o pustietate si liniste absolute, acolo unde veselia verii s-a retras departe de poalele muntelui.
Acum sta sa ninga, insa nu este zapada. Uneori e frig, alteori se mai incalzeste. E aproape iarna. Luna cu dor de toamna, de copacii ca focul viu, de locul secret pana la care drumul de acces este necunoscut.

World Live (Earth TV) - Ron Carnel - North Gate.Credit pentru titlu: Milan Kundera.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu