luni, 29 martie 2010

Terry Pratchett

Atunci cand am cumparat prima carte a lui Pratchett aparuta in limba romana la Noesis (Culoarea Magiei) a fost probabil momentul in care am cazut peste marginea lumii disc, precum Vanturache, personajul principal.
N-am vrut sa o fac, dar curentul apei care se prabusea in neant m-a tras dupa sine. Inca plutesc fara sa imi dau seama cum m-as intoarce inapoi la realitate, atipesc din cand in cand si visez o noua aventura.
Poate insa nici o carte a lui Pratchett nu se ridica pe varfurile Muntilor Berbecului precum Hillary pe Everest ca Imagini Miscatoare, a zece carte a seriei.
In lumea disc ce se sprijina pe trompele a patru elefanti pozitionati pe carcasa marelui A'Tuin, un alchimist descopera octo-celuloza transformand sediul Breslei Alchimistilor in scrum. N-ar fi fost mare lucru, sediul breslei oricum se transforma ocazional intr-o multime de mici sedii in decursul exploziilor ce insoteau tentativele alchimistilor, dar aceasta noua descoperire va pune pe roate industria magica a imaginilor miscatoare proiectate pe ecran (un cearceaf mai mult sau mai putin gri).